OVER ONS

VDT verzorgt trainingen op het gebied van weerbaarheid & gevaarsbeheersing, voor volwassenen & kinderen.

Hoe weerbaar bent u wanneer u in een dreigende situatie terechtkomt?

Of u nu in de hulpverlening, handhaving of dienstverlening werkt, geweld of agressie is iets waar u niet voor kiest of vanuit gaat. Helaas, de praktijk wijst anders uit en dat vraagt om een duidelijke aanpak. VDT kan daarin adviseren en instrueren.

VDT geeft trainingen op het gebied van weerbaarheid & gevaarbeheersing voor bedrijven, overheid, organisaties en (onderwijs)instellingen. Wij zijn gespecialiseerd in het benaderen en vervoeren van “verwarde mensen”.

De VDT-trainers

Mark Gravestein en Willem Zevering zijn docent gevaarbeheersing en werken als cliëntbegeleider bij de Spoedeisende Psychiatrie van Amsterdam (de SPOR). Bij deze crisisdienst hebben zij de ervaring opgedaan in het de-escaleren van agressie en het omgaan met geweldsituaties, daarbij hebben zij een opleiding tot docent gevaarbeheersing afgerond. In het terugdringen van dwang & drang werd hun methodiekbeschrijving om de kwaliteit te borgen specifiek benoemd bij de HKZ keuring 2013. De politie assistenties zijn mede daardoor afgelopen vijf jaar van 16% naar 0,4% gereduceerd.

Bij de start van de psychiatrische ambulance (Psycholance) van Amsterdam hebben zij de training “benaderen en veilig vervoeren van verwarde mensen” geïntroduceerd. Tevens hebben zij de bemanning van de Psycholance twee jaar begeleid en mede daardoor een aanvullende training ontwikkeld, waarmee er nog meer kennis en expertise bij de bemanning van de ambulance kwam. De training “benaderen en vervoeren van verwarde personen” wordt nu ook landelijk aan medewerkers van de reguliere ambulance ( A.L.S) gegeven.

Voor de overheid hebben zij een presentatie verzorgd: het benaderen en stoppen van iemand die mogelijk door drugsgebruik ( Excited Delirium Syndrome) agressief gedrag vertoont. De lessen psychopathologie, SBAR en Broset Violence Checklist worden door hun zeer ervaren Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige gegeven.

Wij bieden trainingen voor o.a:

Hulpverleners & Dienstverleners

Ambulancepersoneel & Huisartsenposten

Handhavers & OV-Personeel

NIEUW: Beveiligers & Winkelpersoneel

Bekijk onze trainingen

Bekijk onze trainingen en modules vandaag nog of neem contact met ons op voor een op maat gemaakte training.